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“‘None of the Circle Officer and the Public Prosecutor should normally retain

the Charge-sheet for more than one week and should submit it to Court concerned
within the time limit prescribed. The prescribed time limt should not be allowed to
except for very special reason. "
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Bl tid ORF IS HIGH COURT UL FrR- MO, RS222627532 I May 2016 1E:S3AM A

Y (_szﬁad~ Mu,ta_za High Court, Lucknow Bench

Gerernment Advoca té Lucknow
Phone No..: (0522)-261476
Fax No. : 0622-2627693

-~ Mobile No. :,9415468806
L } - - 9415015833
\ ) To’ ' ) No. o

» 1-~ The Director General ¢f Police, | |

Dated Q.Q-QA7.2014
Uttar Pradesh, Luckncw. - - )

2-  The Director General of Police (Prosecution),
Uttar Pradesh, Lucknow.

Sir,
| lt‘is to inform you that while adjudicating the jurisdiction of 226 'of the
Constitution of India, the Hon'ble Court has observed that there are number of
cases in which the Investigating Officers had concluded the invesﬁgatién and after
~(W§> prepared the police reports under Section 173 (2), has forwarded the séme to the
concerned' Circle Officers for onward submission in the court concerned, however
_rf,--‘\r»y, M the police reports are retained with the authorities concerned for consideréb,le time

[ and are not filed in the concerned courts.

bgp ] o Here‘ it is necessary to mention that in 'Chapter' Xl, Rule 122 of the Uttar
23/ ﬂ}é " Pradesh Police Regulation, it is specifically provided that “None of the Circle

P O - °
fq:a:c;: Officer and the Public Prosecutor should normally retain the Charge-sheet

. for more than one week and should submit it to Com_]rt concerned within the

> Yo | time limit pre‘scribed.'The préscr'ibed time limit should not be allowed| to

| except for very special reason.”

/%\/ Taking into account the heavy work load on the police officers, the Hon'ble

!. ‘ . . . . . . o .
U.P?L(u%g;)wCourt has directed you to directed/inform all the Circle Officers/officer concerned tc

= U" file the police report in concerned Court's within four weeks. _
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